luni, 3 decembrie 2012

nada uitata

    Imi aduc aminte că cu ani în urmă când nu exista sensas, van den eynde, profimix sau restul nadelor performante de azi foloseam ce ara. O momeală oarecum uitată de către mine, dar foarte apreciată de peşti şi foarte uşor de preparat este pâinea cu boia. Ingredientele necesare:
  • pâine
  • boia
  • apă
  • esentă de vanilie sau caramel
Pregătirea cum am mai spus este foarte uşoară. Se decojează pâinea să rămână doar pâinea moale, de preferat o pâine mai lipicioasă şi cat mai proaspătă cu putiinţă. Se strânge pâinea cu mâna şi se face o gaura in pâine unde se pune boia (aproximativ un sfert de linguriţă de boia la o felie mare de pâine). Urmează umectarea pâinii acesta de obicei se poate face cu apă dar putem adauga si un pic de esenţă de vanilie sau caramel. Trebuie să avem grijă să nu fie prea umedă, deoarece in aşa fel vom obţine un mix prea moale care ne va pica foarte repede de pe cârlig. După umectarea pâinii framantăm pâna când obţinem un mix consistent asemănătoare cu plastelina. Din mix facem bobiţe cu degetele pe carele punem în vârful carligului. Acestă momeală dă rezultate foarte bune la caras (mai ales între ape), la babuşcă şi la ciortan, dar deseori nici crapul mare nu poate rezista tentaţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu